Nieuwe informatieborden in Buitengebied Winterswijk.

De acht Belangengroepen in het buitengebied van de gemeente Winterswijk vonden eind 2006 dat de oude (zelf geproduceerde) informatieborden wel eens vervangen mochten worden door één standaard informatiebord. Uiteraard zijn deze informatieborden bedoeld voor het toerisme, maar meer ook voor het beroepsvervoer en andere bezoekers aan het gebied. De gemeente Winterswijk, ook bezig met nieuwe bewegwijzering voor bedrijven in het buitengebied, wilde graag meewerken aan dit nieuwe project. Het aantal grote reclameborden, soms de horizon vervuilend, zijn allemaal verdwenen in het buitengebied. De bedrijven (niet agrarisch) in het buitengebied hebben maximaal vijf kleine verwijsborden mogen plaatsen op vooraf aangewezen locaties. Deze kleine verwijsborden werden deels door de gemeente en deels door de bedrijven betaald. Om de bezoekers nog beter de weg te kunnen wijzen, waren de nieuwe informatieborden een prachtige aanvulling op het al eerdere genoemde project.

Een verdere samenwerking tussen de belangengroepen en de gemeente was noodzakelijk om te komen tot één uitvoering voor alle buurtkernen. Een drietal leden van de belangengroepen en enkele ambtenaren van de gemeente hebben dit project geheel zelfstandig kunnen voorbereiden.

De financiering van de totaal 23 nieuwe informatieborden werd mogelijk door bijdragen uit de pot Bevordering Toerisme gemeente, de pot Algemene middelen van de gemeente en een grote bijdrage van de WCL-organisatie van Winterswijk. (Waardevol Cultuur Landschap) Het ontwerp voor de frames is gemaakt door het Staring instituut te Doetinchem. De Belangengroepen hebben begin mei alle borden zelf kunnen plaatsen op de door hen gewenste locaties. Door deze samenwerking kan iedereen nu in het buitengebied van Winterswijk goed de weg vinden. Een leuk detail: de frames voor deze borden zijn gemaakt bij een constructiebedrijf uit een van de buurtkernen in het buitengebied.

André Menting

Algemeen Meddo's Belang