Dag van het Brabantse Platteland op zaterdag 19 april: Veel mooie plekjes met een bijzonder verhaal

Er gebeurt meer dan je ziet op het Brabantse platteland. Daarom houdt de Provincie Noord-Brabant de ‘Dag van het Brabantse Platteland’ op zaterdag 19 april. Met meer dan vijftig, gratis excursies. Ervaar het Brabantse platteland te voet, op de fiets, per bus, per huifkar of met de kano. Ontdek zo slingerende beekjes, forten die in oude glorie hersteld zijn, kleine winkeltjes met streekproducten of een bijzondere bed- en breakfast. Het Brabantse platteland krijgt een opknapbeurt. Boeren, natuurorganisaties, recreatieondernemers, gemeenten en waterschappen werken actief samen aan een sterk en mooi platteland, onder regie van de Provincie. Door samen op te trekken wordt veel meer bereikt. Zoals een gezonde landbouw met ruimte voor de natuur en een mooi landschap. Maar ook komt er meer ruimte voor water en natuurlijke beken. Verder komen er steeds meer recreatiemogelijkheden en werken de verschillende partijen aan de leefbaarheid in kleine dorpen. De inspanningen zijn nu al zichtbaar: beken kronkelen weer, er ontstaat nieuwe natuur, oude stallen zijn en worden gesloopt en nieuwe bedrijven weer gestart. Ook de dorpshuizen krijgen een impuls.

Gevarieerd aanbod

Onder het motto ‘Er gebeurt meer dan je ziet’ laat de Provincie graag zien wát er allemaal gebeurt en leeft op het Brabantse platteland. De eerste editie vorig jaar, toen nog ‘Dag van de Reconstructie’, was met ruim 2.000 deelnemers een groot succes. Dit jaar is het excursieaanbod nog gevarieerder. Naast bus- en wandeltochten zijn er ook diverse kanotochten en fietsroutes uitgestippeld.

Meer informatie

Ga voor meer informatie en aanmelding naar www.brabant.nl/excursiesplatteland. Daar leest u het complete overzicht van alle excursies tijdens de Dag van het Brabantse Platteland.