Opgroeien in een kleine kern

Maar al te vaak is dorpsbeheer en dorpsontwikkeling een zaak van volwassen bewoners. Jongeren laten zich niet in een jongerenraad persen en kinderen zitten in hun vrije tijd liever achter hun PC of spelen buiten waar dat nog kan.

Toch is jeugd een belangrijke doelgroep voor dorpsontwikkeling. Niet alleen hebben ze eigen wensen over bij voorbeeld verkeer, openbare ruimte en vervoer; het is ook de kans op verjonging van de toekomstige dorpsgemeenschap. Daarvoor zijn duurzame ontwikkeling, bereikbare opleidingen, jongerenhuisvesting en economische ontwikkeling belangrijke thema's. Het is van groot belang hen een plaats te geven in de dorpsontwikkeling. K2 kan u daarbij mogelijk van dienst zijn.

K2, Brabants kenniscentrum jeugd, houdt zich o.a. bezig met jongerenparticipatie en met de rol van jeugd binnen leefbaarheidsprocessen en met kindvriendelijke wijken en dorpen. Voor informatie of voorbeelden mailt u met paul.van.der.klein@k2.nl. Op onze site www.k2.nl ziet u waar we ons zoals mee bezig houden.

 

Paul van der Klein

Locatie