Deelname Waterschapsverkiezingen 18 maart 2015

Tijdens de Algemene ledenvergadering op 11 november 2014 is besloten dat de VKK weer mee doet aan de Waterschapverkiezing in het Waterschap Rijn en IJssel (WRIJ).

Op 18 maart wordt deze verkiezing samen met de provinciale statenverkiezing gehouden. Lijst 6 is de Vereniging Kleine Kernen. Klik hier voor het verkiezingsprogramma of bekijk de flyer met speerpunten van de VKK.

Klik hier voor het persbericht.

De afgelopen maanden is de kandidatenlijst en bijgaand verkiezingsprogramma vastgesteld door de selectiecommissie, onder leiding van Willy Waalderbos.

De kandidaten zijn:

  1. Tinie te Dorsthorst (lijsttrekker en zit nu namens VKK in het Waterschapsbestuur)
  2. Jos Baak uit Beltrum
  3. Wim Dijkstra uit Wichmond
  4. Peter van Heek uit Eibergen
  5. Erik Grijsen uit Bredevoort
  6. Gemma Tiedink – Koning uit Groessen

Tijdens het PlattelandsParlement Gelderland (PPG) aanstaande zaterdag in Kulturhus Oene zijn de kandidaten aanwezig met een informatie kraam. U kunt zich hiervoor nog aanmelden via deze link. Alle provinciale politieke partijen zijn aanwezig. Ook het TV-programma EenVandaag heeft belangstelling getoond.

Uiteraard hopen wij dat we vanuit de 70 dorpen in het gebied van Waterschap Rijn en IJssel die lid zijn van de VKK mogen rekenen op hun steun voor één van bovenstaande kandidaten, zodat de huidige zetel minimaal verdubbeld wordt.