Breedbandverbinding moet Achterhoek aantrekkelijk houden (informatie van Provincie Gelderland)

Breedbandverbinding moet Achterhoek aantrekkelijk houden (informatie van Provincie Gelderland)

Voor de leefbaarheid en economie in een regio is een goede en snelle internetverbinding een belangrijke voorwaarde. Toch is in veel buitengebieden, zoals de Achterhoek, een goede digitale verbinding niet vanzelfsprekend. De provincie Gelderland werkt, samen met de Achterhoekse gemeenten, momenteel aan een investeringsmaatschappij om breedband aan te leggen in buitengebieden van de Achterhoek.

 

De Achterhoek krimpt. En om de regio aantrekkelijker te maken en de leefbaarheid te verhogen, moet er iets veranderen. ‘Een snelle breedbandverbinding is onmisbaar, vertelt Martijn Bruil, projectleider Breedband bij de provincie Gelderland. ‘Voor onderwijs en zorg wordt internet steeds belangrijker. En we willen leegstaande (bedrijfs)gebouwen weer opvullen.’ Achterhoekse gemeenten en inwoners erkennen het belang van breedband. Ook Gosse Visser, inwoner van de Winterswijkse buurschap Woold. Hij heeft een recreatiebedrijf. ‘We kunnen onze vakantiegasten niet de internetverbinding bieden die ze verwachten. Een goede verbinding is een basisvoorwaarde voor de Achterhoek om de concurrentie met de rest van Nederland te kunnen aangaan.’

Lees meer:

http://www.gelderland.nl/4/gelderlandleeft/Breedbandverbinding-moet-Achterhoek-aantrekkelijk-houden.html

De provincie heeft tot 2013 lage-rente leningen beschikbaar gesteld aan Gelderse initiatieven voor de aanleg van breedband in het buitengebied. Dat was een goede start, maar de initiatieven kwamen langzaam op gang. Daarom heeft de provincie nu een meer sturende rol. De focus ligt eerst op de Achterhoek. Na de verkiezingen in maart 2015 wordt duidelijk of de provincie ook gaat investeren in andere regio’s. Kijk voor meer informatie in onze folder Breedband.

Meer informatie:

http://www.kennisplatformbewoners.nl/node/5771