Malou Stroet zet Wekerom op de kaart!

De 23 jarige Malou Stroet loopt van september tot februari stage bij de VKK Gelderland. Ze vertelt in dit artikel over zichzelf en haar opdracht in Wekerom.

"Ik ben woonachtig in Dinxperlo, een dorp in de Achterhoek dat grenst aan Duitsland. Ik zit op dit moment in het vierde jaar van de studie Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (HTRO) op het Saxion in Deventer. In september ben ik begonnen met mijn Managementstage bij de VKK Gelderland.  

Lees hier het eindresultaat van haar stage

VKK Gelderland
Via het stageaanbod van Saxion ben ik in contact gekomen met de organisatie  waarbij de opdracht ‘het op de kaart zetten van een dorp’ mij erg aansprak. Toerisme en recreatie is een inkomstenbron en biedt werkgelegenheid. Daardoor speelt het een belangrijke rol in de leefbaarheid van een dorp. De opdracht hangt dus nauw samen met het verbeteren van de leefbaarheid, de bestaansreden van de VKK Gelderland. Aangezien ik zelf in een kleine kern woon, was de keuze voor de VKK Gelderland niet moeilijk. Ik vind het erg leuk om meer te leren over de verschillende werkzaamheden en projecten waar de VKK Gelderland zich mee bezig houdt. 

Stageopdracht
Vanuit de dorpsbelangenorganisatie Wekerom bestaat de wens om het dorp te promoten onder toeristen en recreanten. Wekerom (Gemeente Ede) ligt in de Veluwe en telt 2.394 inwoners. Dit kleine dorp beschikt over een afwisselend landschap en biedt toeristen en recreanten wandelroutes langs bezienswaardigheden zoals het Wekeromse Zand en de Wekeromse Bult. Er ontbreekt echter promotiemateriaal waarin alle bezienswaardigheden en toeristische faciliteiten staan beschreven.  

Wekerom wil de aantrekkingskracht op toeristen en recreanten vergroten. Tevens geeft de opening van het Kulturhus op vrijdag 12 september 2014 aanleiding om deze te betrekken bij de promotie van het dorp. 

Mijn stageperiode loopt tot februari 2015. Op dit moment ben ik bezig met informatie verzamelen zodat ik eind januari de resultaten van het onderzoek kan presenteren in de vorm van  een adviesrapport.

Relatie met dorpsplan
Wekerom heeft in 2010 ondersteuning gekregen van de VKK Gelderland bij het opstellen van het dorpsplan. Het dorpsplan is opgesteld door de dorpswerkgroep “Wekerom Vitaal”. Deze werkgroep is ingesteld door de BelangenVereniging Wekerom. Anno 2014 zijn niet alle actiepunten gerealiseerd met betrekking tot het onderwerp ‘recreatie en PR’. Voor de promotie van het dorp heeft Wekerom de VKK Gelderland benaderd.

Malou Stroet