Geni Horstink Advies

Wat doet Geni Horstink Advies uit Harfsen?
Als organisatiecoach helpt Geni organisaties zichzelf te innoveren en ontwikkelen tot een dienstbare organisatie die de dialoog met burgers aan durft te gaan. Haar drijfveer: bijdragen aan een succesvol samenspel tussen institutie en burger. Om dit te bereiken stimuleert ze bezieling, trots en energie bij professionals. Ze helpt organisaties meer en beter samen te werken door lastige patronen te doorbreken. Dat doe ze bij gemeentes, provincies, ministeries en maatschappelijke organisaties.

Waarom vriend van de VKK Gelderland?
Geni Horstink Advies bestaat sinds 2005 en is sinds 3 jaar vriend van de Vereniging Kleine Kernen Gelderland. Geni is in aanraking gekomen met de VKK door de ontwikkeling van het Kulturhus Harfsen. Hierbij is getracht om zoveel mogelijk voorzieningen een plek te geven, maar dit proces loopt nog steeds. Naast haar betaalde opdrachten vindt ze het belangrijk om vrijwilligerswerk te doen. Dit houdt het perspectief op de samenleving breed en bovendien geeft dit de mogelijkheid om de kennis die ze opdoet in haar werk weer terug te leggen in de maatschappij.  

Relatie met het platteland?
Geni groeide op in het dorp Twello en is later in Harfsen komen wonen. Ze houd van de rust, ruimte en natuur, maar ook dat mensen elkaar groeten vindt ze een groot goed. “De onderlinge verbondenheid is groter in een klein dorp. Iedereen groet elkaar en men staat voor elkaar klaar. Ik zie dat het platteland razendsnel veranderd. De aanwezige voorzieningen, maar ook de historie spelen een grotere rol op het platteland, dan in de stad. Deze zaken staan onder druk en het is belangrijk om hierop in te spelen.”

Toekomst platteland?
Kansen voor de toekomst liggen bij bewoners van het platteland zelf. Geni legt uit: “Ik zie grote verschillen bij dorpen onderling. Het ene dorp neemt een afwachtende houding aan ten opzichte van maatschappelijke verandering. Terwijl het andere dorp de regie in handen neemt. Eigen creativiteit, zelf in gesprek gaan met de ander en verantwoordelijkheid nemen zie ik als de grote kansen voor het platteland. In Harfsen bijvoorbeeld is een grote groep vrouwen die samen allerlei activiteiten organiseren, ik zie dat als noaberschap met een eigentijds karakter.”

Website: http://www.genihorstinkadvies.nl

 

Erik te Bokkel