't Heft platform gemeenschapshuizen

Noord-Brabant telt ruim 500 gemeenschapshuizen. Zij staan in buurten, dorpen, steden en wijken en zijn van groot maatschappelijk belang voor de leefbaarheid van een gemeenschap. Deze gemeenschapshuizen, ook wel multifunctionele centra genoemd, bieden niet alleen ontspanning, maar zijn ook ontmoetingsplaatsen, cultuurtempels of scholingsinstituten en worden bestuurd door vrijwilligers. Gemeenschapshuizen zijn er in allerlei vormen en maten. Geen enkel gemeenschapshuis is gelijk. Sinds 1999 is ’t Heft hét platform voor gemeenschapshuizen in Noord-Brabant.

Een kleine 200 gemeenschapshuizen zijn inmiddels bij 't Heft aangesloten.

Stichting 't Heft zet zich in voor uitwisseling, samenwerking, ondersteuning en belangenbehartiging van gemeenschapshuizen in Noord-Brabant.
De belangrijkste activiteiten van 't Heft zijn: belangenbehartiging, het geven van advies en ondersteuning op een groot aantal terreinen, training en het bevorderen van deskundigheid.

Gemeenschapshuizen met een servicecontract van 't Heft kunnen steun en advies verwachten bij de ontwikkeling van hun beleid en verbetering van de kwaliteit van de bedrijfsvoering. Voor de uitvoering van deze taken maakt 't Heft gebruik van de diensten van de provinciale instelling Stichting Zet, zicht op maatschappelijke ontwikkeling.
De activiteiten van 't Heft worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Brabant.

Locatie

Verenigde Staten
US