Vraagbundeling zonnepanelen: Inwoner Achterhoeks Vierakker start duurzaamheidsinitiatief!

Geld verdienen met zonnepanelen?

Uw dorp duurzaam: voordelig en goed, samen met uw dorpsgenoten. Laat u informeren en doe mee.

VKK Gelderland is in contact gekomen met Wijbrand Pauw. Deze inwoner van Vierakker, in het dagelijks leven IT architect, wilde graag zonnepanelen op zijn dak en heeft zich er zeer grondig in verdiept. “Wat maakt zonnepaneel systemen eigenlijk goed en welke prijs moet je daar voor betalen?” vroeg hij zich af. Wijbrand kwam tot de conclusie dat goede panelen maar een onderdeel zijn van het antwoord, minstens zo belangrijk zijn de bijbehorende omvormers en een goed advies!

Al gauw kwam hij op het idee van een gezamenlijke actie, waarbij goede advisering centraal moet staan. Samen met Installatiebedrijf Pierik uit Meddo (Vriend van de VKK) wil hij, door collectief in te kopen, topkwaliteit zonnepanelen tegen de laagst mogelijke prijs naar Gelderse dorpen halen. “We doen dit niet om er zelf beter aan te worden. We willen de Achterhoek leefbaar houden, de duurzaamheid daar stimuleren, lokale ondernemers helpen en het geld in de lokale economie houden”. VKK Gelderland steunt dit initiatief van harte. We hopen dat inwoners van kleine kernen, geïnformeerd via onze leden, mee zullen doen aan dit duurzaamheidsinitiatief.

Top kwaliteit levert extra geld op

De beste zonnepanelen en omvormers leveren de meeste energie op en zijn dus sneller winstgevend. Doordat Wijbrand de aanschafkosten van zonnepanelen en omvormers laag kan houden, is de terugverdientijd bij kleine systemen zeven jaar en bij grotere zelfs minder dan zes jaar!

Bovendien wordt de installatie, montage, garantie en nazorg geleverd door een lokale installateur. Zo draagt dit initiatief ook nog bij aan de lokale economie. Met Installatiebedrijf Pierik uit Meddo heeft Wijbrand al een samenwerkingsverband gesloten en voor de andere Gelderse regio’s is hij in gesprek met installateurs.

Zonnepanelen werkend opgeleverd

Als je zonnepanelen wilt, schieten er veel vragen door je hoofd. Wijbrand heeft dit aan den lijve ondervonden en hij heeft inmiddels zoveel kennis opgedaan dat hij ook anderen wil helpen. “Noem het idealistisch, maar ik vind het belangrijk dat mensen de beste oplossing krijgen als het gaat om zonnepanelen. Mensen krijgen van ons een kant en klaar werkend systeem, ze hebben er totaal geen omkijken naar. We willen mensen echt ontzorgen. Specifieke situaties en daken vragen om passende maatregelen en wij regelen dat van begin tot eind. Wij willen zo op onze  manier bijdragen aan het verduurzamen van de Achterhoek, en de andere delen van Gelderland!”

Subsidie regeling 2012 krijgt vervolg in 2013, panelen nog haalbaarder

De kans wordt zeer groot geacht dat de subsidie voor particulieren zoals we hem kenden in 2012, in 2013 wordt voortgezet (zie www.agentschapNL.nl). Dat betekent  15% subsidie met een max van € 650,-. AgentschapNL adviseert wel dat iedereen die in 2013 panelen wil, zich alvast aanmeldt voor de 2012-regeling. Dan word je weliswaar afgewezen maar krijg je voorrang in 2013.

Plan een voorlichtingsbijeenkomst in uw dorp

Voor dorpsbelangenorganisaties die dit onderwerp bij de inwoners onder de aandacht willen brengen, is Wijbrand bereid om een presentatie te komen geven. Op die manier hoopt hij velen te enthousiasmeren voor zonnepanelen en de kans te geven om mee te doen. Hij kan precies uitleggen dat de beste zonnepanelen tegen de laagst mogelijke prijs echt mogelijk is. Wellicht telt Gelderland dan binnenkort veel meer duurzame daken die ook nog eens goed voor uw eigen portemonnee zijn!

Meedoen of meer informatie op bijeenkomsten

Op deze pagina vindt u een presentatie waarin alvast de achtergrondinformatie over het zonnepanelenproject van Wijbrand staan beschreven. Hiermee krijgt u een idee van de prijzen, wat u aan energieopbrengst mag verwachten en waarom deze actie een unieke mogelijkheid is om tegen een zeer lage prijs aan top kwaliteit zonnepanelen te komen!

Als u interesse heeft voor een vrijblijvende voorlichtingsbijeenkomst in uw dorp, kunt u direct contact opnemen met Wijbrand Pauw via  info@livegreen.nu of 0575-550574.

 

Josien Durieux