Meer rijksgeld naar grote plattelandsgemeenten

Meer rijksgeld naar grote plattelandsgemeenten

Binnenlands Bestuur logo.gifEr moet een 'herstructureringsfonds transitie platteland’ komen. Grote plattelandsgemeenten moeten bovendien extra geld uit het gemeentefonds krijgen.

 

Beleidsruimte

 

Ook moeten grote plattelandsgemeenten in de nieuwe regeerperiode meer eigen beleidsruimte krijgen om de specifieke plattelandsproblematiek op innovatieve wijze te lijf te kunnen gaan. Dit boodschappenlijstje heeft de P10 - het samenwerkingsverband van grote plattelandsgemeenten - opgesteld. De wensen en voorstellen zijn in een Position Paper neergelegd. Huidige en nieuwe Kamerleden krijgen die de komende tijd onder de neus geduwd.

 

De P10-gemeenten zijn Aa en Hunze, Berkelland, Borger-Odoorn, Bronckhorst, Hollands Kroon, Hulst, Ooststellingwef, Opsterland, Schouwen-Duiveland, Sluis en Westerveld. Ze liggen verspreid over Nederland, tellen samen 340.000 inwoners en hebben samen een grondoppervlak groter dan Zuid-Holland.

 

 

Lees meer:

http://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/meer-rijksgeld-naar-grote-plattelandsgemeenten.8498901.lynkx