Kempische krachten verenigd in Streekfestival

DE KEMPEN - Op zondag 3 juli a.s. wordt voor de 2e maal het Kempisch Streekfestival georganiseerd, ditmaal op het Vrijthof in Hilvarenbeek. Dit festijn biedt bezoekers een bijzondere ontdekkingsreis over het Kempische Platteland. Streekhapjes en –drankjes, ondernemers met een bijzonder verhaal, volop kindervermaak, cultuur, huifkarexcursies en optredens van streekartiesten. De toegang is gratis.

Dagje uit voor jong én oud
Van 11.00 tot 18.00 uur is jong én oud van harte welkom. Op het houten boomstammenterras geniet men van streekbieren, fruitsappen en van optredens van bijzondere akoestische acts. Kinderen leven zich uit op de strobalenberg, in de klimtoren, bij het maken van sieraden en in de dierenknuffelhoek. De ondernemers op het Kempische Platteland laten zich van hun beste kant zien in de stands van Land van de Hilver, Land van de Zaligheden en Land van Oirschot. In samenwerking met het Paspoortfestival, dat deze dag ook in Hilvarenbeek wordt georganiseerd, wordt een toneelvoorstelling aangeboden. En er vertrekken vanaf het festivalterrein de gehele dag gratis huifkarexcursies naar bijzondere plekjes in het landinrichtingsgebied de Hilver. De landinrichtingscommissie zal tijdens deze tochten tekst en uitleg geven over de diverse uitgevoerde werken! Meer informatie is te vinden op www.kempischstreekfestival.nl

Unieke samenwerking
Stichting Kempen Goed vertegenwoordigt 300 ondernemers in de Kempen en zet zich in voor de regionale economie door duurzame plattelandsontwikkeling en gebiedsbranding te stimuleren. Bewustwording van de diversiteit van het Kempische Platteland onder eigen inwoners en toeristen is één van haar doelen. Een belangrijke taak, vinden ook Streekhuis Kempenland, Landinrichtingscommissie De Hilver en Rabobank Hart van Brabant. Deze organisaties hebben allen dan ook een actieve inbreng in de programmering. Zo reikt Streekhuis Kempenland de jaarlijkse Kempenlandtrofee uit op het festival en biedt zij een platform voor alle organisaties die zich inzetten voor duurzame plattelandsontwikkeling. Naast de huifkartochten zal de landinrichtingscommissie samen met haar partners tekst en uitleg geven over wat er de afgelopen jaren allemaal in de Hilver is gebeurd. En Rabobank Hart van Brabant ondersteunt de ‘ruiltafel’ waarbij basisschoolleerlingen hun gebruikte speelgoed kunnen ruilen.

Het festival, dat wordt georganiseerd door Stichting Kempen Goed, is tot stand gekomen dankzij regionale samenwerking met- en financiering van Streekhuis Kempenland, Landinrichtingscommissie De Hilver en Rabobank Hart van Brabant.