Jongeren drinken op het platteland een stuk meer dan in de steden

Het verschil tussen jongeren in steden en landelijk gebied is opmerkelijk als het gaat om het drinken van alcohol. Met name in Twente, de kop van Noord-Holland, Friesland, Groningen en Zeeland drinken middelbare scholieren tussen de twaalf en vijftien aanzienlijk meer dan in andere regio’s.

'Burenhulp gelukkig nog heel gewoon'

[PUTTEN] Beter een goede buur dan een verre vriend! In tijden van de corona blijkt dat maar weer eens temeer. Welzijn Putten startte daarom in maart het initiatief Puttenhelpt.nl om inwoners met een hulpvraag te koppelen aan één van de ruim honderd inwoners die zich hadden gemeld om te helpen bij het doen van boodschappen, hond uitlaten of een contactmoment.

Meer burenruzies en woonoverlast verwacht

Buurtbemiddelaars verwachten deze zomer een flinke stijging van overlastmeldingen. Net als veel gemeenten, woningcorporaties en hulpverleners. Dit blijkt uit twee onderzoeken van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). De zomer van 2020 zou weleens een verhitte bladzijde in de geschiedenis kunnen worden. Een warme zomer leidt meestal tot meer ruzies tussen buren, meldingen van...

Woningmarkt Delft aangepakt: 2.500 extra studentenwoningen en meer plek voor starters

De gemeente Delft creëert 2.500 extra woningen voor studenten. Ook worden de vergunningen aangescherpt, zodat bestaande huizen niet kunnen worden gesplitst in losse kamers. Daarmee wil de stad huizen beschikbaar houden voor starters en gezinnen die een huis willen kopen.

Coronamaatregelen leiden tot promotiefilm over het landschap in Midden-Drenthe

LTO-Noord afdeling Midden-Drenthe lanceerde maandagochtend een promotiefilm over het eigen landschap in Midden-Drenthe. ‘We willen laten zien hoe mooi en divers het landschap in onze gemeente is. Het idee is ontstaan tijdens een ‘zoom-meeting’ op momenten dat niet fysiek bij elkaar gekomen werd met het bestuur’, aldus Roelie van der Sterre, één van de bestuursleden.

'Welkome Wijk' moet acceptatie bewoner met psychische achtergrond vergroten

Bewustwordingsbijeenkomsten geleid door speciaal daarvoor opgeleide procesbegeleiders en ervaringsdeskundigen, moeten voor meer begrip zorgen tussen mensen met een psychische aandoening en andere wijkbewoners. Het Trimbos-instituut gaat de impact van dit project Welkome Wijk onderzoeken.Aanleiding is dat steeds meer mensen met een psychische kwetsbaarheid in de wijk wonen. Prettig met anderen samenleven zou heel normaal moeten zijn, maar blijkt door vooroordelen soms best lastig.

Tien miljoen euro subsidie per jaar voor cultuursector in Brabant

De provincie en vier grote Brabantse steden geven samen jaarlijks ruim 9,9 miljoen euro aan de cultuursector. Dat blijkt uit het Kunstenplan 2021-2024, dat donderdag is gepresenteerd. De subsidie wordt verdeeld over 53 Brabantse instellingen. De bijdrage vanuit de provincie is volgens een woordvoerder vergelijkbaar met de vorige periode.

Dalfsen serveert twee plannen voor zonneparken af; geen draagvlak en te massaal

Gejuich bij bewoners van buitengebied de Marshoek in Dalfsen. Na een spannende raadsvergadering schoof toch een meerderheid van de politiek het zonnepark langs de Vechtdijk aan de Hooiweg (in de Marshoek) van tafel. Eerder die avond verwees de gemeenteraad het plan voor een zonnepark aan de Hoevenweg ook al naar de prullenbak.

Omgevingsvisie: denk mee over de toekomst van jouw wijk en dorp

Hoe zien onze stad, wijken en dorpen er in de toekomst uit? Dit beschrijven we in de omgevingsvisie. De omgevingsvisie maken we samen met de stad. Met 155.000 inwoners maken we samen gebruik van de beschikbare ruimte. Dit vraagt om keuzes voor de toekomst. Help ons met het maken van die keuzes. En laat ons weten: wat vind jij aantrekkelijk in je wijk?

Voor de boeren komt een einde aan een tijdperk

Voor de boeren komt een einde aan een tijdperk Het fijne van het verschijnen van de commissie-Remkes in pandemietijden, is dat het ons weer een vertrouwd ­ gevoel geeft. Na de dagelijkse dodenlijsten, de mondkapjes en de angst voor het onzichtbare, krijgen we nu wat vertrouwde lucht vermengd met wat stikstof. Remkes moet je niets kwalijk nemen: ook hij heeft een agenda te respecteren. Zijn kritiek op de aanpak van Rutte III om de stikstofcrisis te bedwingen, is op papier meer dan redelijk: met 100 kilometer per uur op de weg, het uitkopen van boeren op vrijwillige basis of het uitstrooien van een handvol miljarden wordt Nederland niet schitterend groener en leefbaarder.

‘Waakvlamfunctie moet terugkomen in de wijken’

Gemeenten en hulpverleners moeten eerder problemen signaleren en steun bieden aan kwetsbare bewoners van huurwoningen in zogenoemde corporatiewijken. Een vroege signalering van problemen, de waakvlamfunctie, moet terugkomen in de wijken. Dat is de conclusie van onderzoek naar zorg en ondersteuning. Die hulp en ondersteuning aan (psychisch) kwetsbare mensen schiet nu tekort, stelt onderzoeksbureau Andersson Elffers...

Dynamiek en vernieuwing met Bossche Stadsdelta

In de Noordelijke Spoorzone zien wij kansen voor een prachtige gebiedsontwikkeling. Op de plek waar de Dommel, Zuid Willemsvaart en Aa samenvloeien in de Dieze, willen we de Bossche Stadsdelta laten ontstaan. Een gemengd stedelijk gebied met een mix van cultuur en recreatie, wonen en werken. Niet alleen van en voor alle Bosschenaren, maar ook ver daarbuiten.

Pagina's