Nieuws %1

Eilandjes in Vinkeveense plassen te koop aangeboden

Op de Vinkeveense Plassen gaan 44 zogenaamde leg-akkers onder de hamer; langwerpige smalle eilandjes, ontstaan door turfwinning in de vorige eeuw. Op 18 april aanstaande is de openbare veiling, in Vinkeveen. Vandaag, 1 maart 2017, begint de verkoopcampagne. Daarnaast worden er ondernemers gezocht die een zandeiland willen pachten t.b.v. recreatie en/of horeca. Het Recreatieschap Vinkeveense […] Het bericht Eilandjes in Vinkeveense plassen te koop aangeboden verscheen eerst op Pretwerk.

Scheveningen krijgt ‘Fish’-attractie

De haven van Scheveningen wordt ingrijpend verbouwd. Het wordt een modern centrum voor visserij, dat zich ook op toerisme richt. Onderdeel van de nieuwe plannen is een nieuwe Fish-attractie. De gemeente Den Haag, VolkerWessels Vastgoed, United Fish Auctions (UFA) en de visbedrijven Gebr. Simonis, W. van der Zwan, Plugge Zeevis en Seafood Centre steken €100 […] Het bericht Scheveningen krijgt ‘Fish’-attractie verscheen eerst op Pretwerk.

Romeinenweek met als thema ‘100% Romeins?’

Van 29 april tot en met 7 mei 2017 is het weer Romeinenweek. Tijdens deze week staat de rijke geschiedenis van ons land in de Romeinse tijd centraal. Thema is dit jaar ‘100% Romeins?’ Wie was er eigenlijk Romein? Kon je als inwoner van de Lage Landen ook (een beetje) Romeins zijn? Het antwoord is […] Het bericht Romeinenweek met als thema ‘100% Romeins?’ verscheen eerst op Pretwerk.

Tegenstrijdigheid verbinden als Yin en Yang

Tegenstellingen hoeven elkaar niet uit te sluiten, ze kunnen juist zorgen voor een stuk verdieping. Kijk nu naar zwart en wit! Maar wanneer het gaat over strategische beslissingen lijkt het haast wel, of we alleen maar kunnen kiezen voor of het ene of het andere! Maar wat als we het slim toepassen met een EN… […] Het bericht Tegenstrijdigheid verbinden als Yin en Yang verscheen eerst op Pretwerk.

WOS.nl - Toeristisch Overstappunt bij de Westlandse Druif

Bij de Westlandse Druif in Monster wordt een zogeheten Toeristisch Overstappunt (TOP) gerealiseerd. Zo'n overstappunt ligt nabij toeristische en recreatieve gebieden waar men kan wandelen, fietsen of varen. Het punt is ingericht met bestrating, een bankje en een fietsenrek. Informatieborden vermelden wat er allemaal in de omgeving te doen is. Mensen die met de auto komen, kunnen deze gemakkelijk kwijt op het parkeerterrein.Vanaf de Westlandse Druif kunnen verschillende wandel- en fietsroutes worden gevolgd.

Gemeente stelt rode loper beleid evenementen vast

Bij de totstandkoming van de toeristische agenda gaven verschillende evenementenorganisaties aan ontevreden te zijn over de dienstverlening van de gemeente. Dit resulteerde in onbegrip en onvrede over de samenwerking met de gemeente Katwijk. De evenementen in Katwijk leveren een belangrijke bijdrage aan het toeristisch karakter en imago van Katwijk en de toeristische bestedingen. Ook versterken […]

Gastvrijheidssector ondertekent Kustpact

Dinsdag 21 februari zal Monique Van der Sanden, directeur RECRON, namens de ondernemers van de gastvrijheidssector (HISWA, KHN, Strand Nederland en RECRON) aan de kust, het kustpact ondertekenen. Met het kustpact beogen de partijen die deelnemen een goede balans te brengen en te houden tussen natuur en landschap enerzijds en economie en bedrijfsleven anderzijds. Het […] Het bericht Gastvrijheidssector ondertekent Kustpact verscheen eerst op Pretwerk.

Groot-Frieslandpad is uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2017

Het *. Wandelnet, dat de 362 km lange route beheert, ontving de bijbehorende trofee op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Flanders Expo in Gent. The post Groot-Frieslandpad is uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2017 appeared first on Verkeersbureaus.info.

Provincie Limburg wil investeren in kwaliteit en beleving

Limburg staat met 13,6 miljoen overnachtingen op de derde plek als toeristische provincie in Nederland. Om die positie te behouden wil de provincie investeren in kwaliteit. Dat betekent concreet: een mooier en beter aanbod, en meer beleving. Dat moet er voor zorgen dat de bezoekers bereid zijn om meer te besteden tijdens hun verblijf in […] Het bericht Provincie Limburg wil investeren in kwaliteit en beleving verscheen eerst op Pretwerk.

Europese kustregio’s aan slag met klantkennis en innovatie

Diverse kustregio’s in Europa haken aan op het grensoverschrijdende project PROFIT; een internationaal project, gericht op het stimuleren van innovatie bij MKB in de toeristische en vrijetijdseconomie. De Vlaamse kust en ook Zeeland participeren in dit Europese project waarmee in drie jaar tijd 2,9 miljoen wordt geïnvesteerd. De Vlaamse kust Toeristische innovatie is een speerpunt […] Het bericht Europese kustregio’s aan slag met klantkennis en innovatie verscheen eerst op Pretwerk.

Ideeënwedstrijd voor wandelroute naar Slag om Arnhem-paviljoen

ARNHEM – De gemeente Arnhem heeft een ideeënwedstrijd uitgeschreven voor een goede wandelroute tussen Arnhem Centraal en het nieuwe Slag om Arnem-paviljoen aan de Rijnkade. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het realiseren van het paviljoen, dat ‘Airborne at the Bridge’ gaat heten. Het paviljoen komt in de plaats...

Noord-Holland investeert 9 miljoen in Stelling van Amsterdam

De provincie Noord-Holland investeert de komende 4 jaar € 9 miljoen in het behoud en de exploitatie van de Stelling van Amsterdam. De bijdrage van de provincie moet de komende 4 jaar verdere ontwikkelingen van de Stelling mogelijk maken en behoud en onderhoud van het werelderfgoed bevorderen. “Ik ben trots dat de Stelling van Amsterdam […] Het bericht Noord-Holland investeert 9 miljoen in Stelling van Amsterdam verscheen eerst op Pretwerk.

In dit Nederlandse natuurgebied moeten wilde dieren worden afgeschoten voor toerisme

Het natuurgebied de Oostvaardersplassen in Flevoland is voor Nederlandse begrippen een woeste wildernis, maar dan met loslopende paarden, herten en koeien. En het is een van de belangrijkste vogelreservaten van ons land. Dat dreigt te gaan veranderen door een plan van de VVD en SGP dat deze week werd goedgekeurd. ‘Toeristische etalage’ Het plan heeft […]

Samenwerkingsverband tussen Het NP De Hoge Veluwe en DroomParken

Op vrijdag 10 februari hebben DroomParken en Het Nationale Park De Hoge Veluwe een samenwerkingsovereenkomst getekend. Namens de Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe tekenden directeur Seger van Voorst tot Voorst en adjunct-directeur fondsenwerving Harald de Boer. Algemeen directeur Kees Griesdoorn plaatste namens DroomParken zijn handtekening. De samenwerking komt onder meer tot uiting in […] Het bericht Samenwerkingsverband tussen Het NP De Hoge Veluwe en DroomParken verscheen eerst op Pretwerk.

Pagina's