Nieuws %1

Twee praktische boekjes over Informele zorg/aandacht:

28 april, 2018 - 19:03

Informele zorg/aandacht:

'Zorgzame dorpen': handig boekje voor zorgzame initiatiefnemers

http://www.vkknoordbrabant.nl/uploads/files/ZORGZAMEDORPEN.pdf

Boekje Wedde dat ’t lukt

HANDIG BOEKJE VOOR ZORGZAME INITIATIEFNEMERS VAN ERVARINGSDESKUNDIGE DORPEN Download:

Gratis advies bewonersinitiatieven

4 december, 2017 - 21:14

Het LSA heeft samen met een aantal fondsen (VSB, DOEN, KNHM) een project opgezet waarbij bewonersinitiatieven gratis een expert of ervaringsdeskundige in huis kunnen halen.

https://tinyurl.com/yba6fn6x

Waarom burgercollectieven juist nu opkomen

7 maart, 2017 - 15:30

Meer dan 5000 bezoekers telde een webbericht van P+ over de derde golf van burgercollectieven in de wereldgeschiedenis. En dat is veel. Hoogleraar Tine de Moor (1975) van de Universiteit Utrecht raakt met haar studie over ‘the commons’ een zenuw in de samenleving. P+ sprak met haar om in kaart te brengen waarom deze initiatieven opkomen.

Opening kooklokaal tijdens natuurmarkt

Zwolle - Op de tweede verjaardag van Integraal Kindcentrum De Werkschuit in de Aa-landen, dinsdag 21 maart 2017 om 16:00 uur, wordt een nieuw initiatief geopend: een kooklokaal voor kinderen, ouders, medewerkers en andere wijkbewoners. Deze multifunctionele ruimte biedt mogelijkheid voor jong en oud uit de wijk om te doen, te leren, te delen en te ontspannen. Het kooklokaal is ontstaan vanuit de samenwerking tussen basisonderwijs (De Werkschuit) en kinderopvang (Doomijn Kinderopvang) én hun gezamenlijke wens om bij te kunnen dragen aan de leefbaarheid van de buurt. Het is een ontmoetingsplaats waar kinderen zich op meerdere manieren kunnen uitleven, waar ouders koffie kunnen drinken en waar andere wijkbewoners bij activiteiten kunnen aansluiten.

Top conferentie: Help de Zeeuwen nog beter samen te werken

De overheid geeft regionale samenwerking diverse impulsen. Ook op de Zeeuwse eilanden, waar men van oudsher is gewend om de eigen boontjes te doppen. Om de kracht van de eilanden optimaal te benutten werken de Z4 (Goes, Middelburg, Terneuzen en Vlissingen) steeds meer samen.  Ook andere regionale samenwerkingsverbanden komen er voorzichtig van de grond. Dit onderwerp is voeding voor één van de casussen tijdens de VNG Ambtelijke Top conferentie op 22 maart.

De rol van de wegbeheerder verandert

Nederland wil vooroplopen in de ontwikkelingen wat betreft smart mobility. Daardoor verandert ook de rol van de wegbeheerder. Daarom organiseert het platform Wegbeheerders ontmoeten Wegbeheerders een serie van tien tot vijftien regionale sessies door het land, om te laten zien wat er speelt. Donderdag 2 maart is de eerste sessie in Zwolle.

'Brabantse zorginstellingen verspillen voor tienduizenden euro's aan voedsel'

TILBURG - Gemiddeld dertig procent van het eten in zorginstellingen in Noordoost-Brabant wordt weggegooid. Dat kost een kleine zorglocatie al snel tienduizenden euro’s per jaar. Daarnaast lopen de cliënten risico op ondervoeding. Dat blijkt uit onderzoek van het Platform Zorg Noordoost-Brabant van de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging.

Uit de media: regionale economie & arbeidsmarkt (februari)

Een selectie uit het nieuws van de afgelopen maand (v/a 28 januari). 'Versterken van de arbeidsmarkt door het stimuleren van de (regionale) economie' is een thema op de VNG Agenda 2017. Samenwerking in de regio Ede Stad.nl, 22-2-2107: Food Valley 'proeftuin van de wereld'  Harderwijk​ Nieuws.nl, 17-2-2017: Gemeenten Veluwe Noord gaan voor sterke regio Hard​enberg.nu, 14-2-2017: Provincie stopt 12 miljoen euro in regionale bedrijven  de Gelderlander, 30-1-2017: Tonnen van regio Rivierenland vooral voor eigen ondernemers Ede Sta​d, 30-1-2017: Ede zoekt samenwerking in City Deal Gelrestad  Grensoverschrijdende samenwerking​ Westerwolde Actueel, 28-2-2017: Eems Dollard Regio (EDR) viert 40 jaar grensoverschrijdende samenwerking  PZC, 20-2-2017: Winkelier laat goud geld liggen in de Benelux​  ​Ede Nieuws, 7-2-2017: Steden in de Euregio Rijn-Waal willen samenwerking verder verstevigen  ​Tubantia, 30-1-2017: 'Grensregio's moeten in beeld blijven'  ​De Limburger, 30-1-2017: 'Maak van de grenswerker een expat' Arbeidsmarkt/werkgelegenheid Eindhovens Dagblad, 18-2-2017: Veel minder werklozen in de regio  Wij NoordHolland, 15-2-2017: Succes

63 partijen tekenen nieuw Kustpact

‘Een mooie Nederlandse kust mogelijkheden om te genieten van de rust en ruimte, of juist gebruik te maken van verschillende recreatiemogelijkheden (of allebei).’ Dat is de kern van het nieuwe Kustpact dat is getekend door 63 partijen waaronder provincies, kustgemeenten, natuurorganisaties en de recreatiesector. In samenwerking met van minister Schultz zijn er definitieve afspraken gemaakt […]

Inwoners krijgen waardecheque Ede Doet

Op 15 maart krijgen 30.000 inwoners van Ede een waardecheque van 7,50 euro in hun brievenbus van Ede Doet. Met de waardecheques kunnen inwoners initiatieven financieren. Ede Doet is het platform voor bewonersinitiatieven in de gemeente Ede. Via de site EdeDoet.nl kunnen bewoners een initiatief aanmelden. Andere inwoners kunnen hun waardecheque dan aan het initiatief doneren. Als een initiatiefnemer voldoende cheques heeft verzameld, dan wordt het initiatief daadwerkelijk gerealiseerd. Ede Doet is erg succesvol. Bewoners hebben inmiddels meer dan 80 initiatieven aangemeld en daarvan zijn ruim 40 gerealiseerd.

Gespreksgroepen voor partners en kinderen van iemand met dementie

UITHOORN - Heeft u een partner of een ouder met dementie? Heeft u vragen en wilt u uw ervaringen delen met anderen in een soortgelijke situatie ? Mantelzorg & Meer biedt in samenwerking met Vita Welzijn en Advies twee gespreksgroepen, één voor kinderen en één voor partners

Visie op Ede Stad: werken aan een toekomstbestendige stad

Het college van B&W heeft de visie voor Ede Stad goedgekeurd. In deze visie staat op welke thema’s... Ede wil vooruit Ede groeit en blijft groeien. Met de Stadsvisie wordt een richting gegeven aan deze groei en geeft aan waar de gemeente Ede zich de komende jaren op gaat richten. Ook worden de kansen van Ede Stad benadrukt, waaronder het centrumgebied en de stationsknoop-World Food Center. Samenwerking De Stadsvisie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen verschillende partijen; organisaties, bedrijven, inwoners en de gemeente.

Verslag van het AO jeugdhulp op 23 februari

Donderdag 23 februari was het laatste Algemeen Overleg Jeugd vóór de verkiezingen. In dit debat besprak de Kamer onderwerpen op het gebied van de Jeugdwet, zoals regionale samenwerking en gespecialiseerde jeugdhulp. Veel Kamerleden gingen in op de administratieve lasten en aanbestedingsregels. Oo aan de orde kwamen privacy, outcome, kinderen in de maatschappelijke opvang en het familiegroepsplan. Op verschillende onderwerpen zegde staatssecretaris Van Rijn (VWS) toe in gesprek te gaan met de VNG.

Moeders van verslaafden starten platform voor betere zorg

In Noord-Nederland is nog te weinig aandacht voor verslavingsproblematiek vindt een groep moeders uit die regio. Daarom zijn ze zelf een platform gestart ter ondersteuning van naasten van verslaafden. De moeders willen betere nazorg en hopen instanties te adviseren met hun ervaring. Kijk hier voor meer informatie.

Dit is de MAN eTruck, met concrete plannen voor productie

MAN Truck & Bus en het Austrian Council for Sustainable Logistics (CNL) hebben recent een intentie tot samenwerking ondertekend. Bij die gelegenheid presenteerde MAN tevens deze eTruck, een volledig elektrisch prototype van een trekker die ingezet gaat worden voor stedelijk distributietransport. Als onderdeel van de overeenkomst met CNL, een consortium van 15 grote Oostenrijkse retail-, […]

“Streekomroep zet lokale identiteit onder druk”

De samenwerking tussen lokale omroepen op de Veluwe zorgt ervoor dat de lokale identiteit onder druk komt te staan. Dit constateert de lokale omroep OmroepN uit Nijkerk na een aantal jaren samenwerking met lokale omroepen uit de regio. VOC Lokaal Sinds 2014 werkt OmroepN samen met Radio Barneveld, Veluwe FM en sinds kort ook met… Het bericht “Streekomroep zet lokale identiteit onder druk” verscheen eerst op MediaMagazine.

Raden Zaltbommel en Maasdriel willen rap om tafel met inwoners

ZALTBOMMEL/KERKDRIEL - Enkele dagen na het openbaar maken van het onderzoek van bureau Berenschot naar de samenwerkingsmogelijkheden voor Zaltbommel en Maasdriel, komen de beide gemeenteraden met het initiatief voor een inloop voor inwoners. Die van Zaltbommel staat gepland voor donderdag 16 maart, die van Maasdriel voor dinsdag 4 april.

Pagina's