Nieuws %1

Families organiseren woonvorm voor mensen met dementie

In Keulen vinden we een bijzondere vorm van kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Het bijzondere is dat de kinderen hier het heft in handen hebben en veel tijd stoppen in de zorg voor hun ouders. In plaats van een ouderinitiatief dus een kinderinitiatief. Een moderator – een initiatiefrijk persoon met veel ideeën – helpt hen daarbij. Een typische woongroep telt 8 tot 10 bewoners en de familie is er de baas. De woongroepen liggen verspreid over de stad. Het vastgoed is eigendom van een woningbouworganisatie. De zorg wordt geleverd door ambulante zorgteams. Henk Nouws (Ruimte voor Zorg) en Danielle Harkes (manager Kenniscentrum) waren onlangs op bezoek.

Olst-Wijhe wist van illegale huisvesting Oost-Europeanen, maar greep niet in

OLST – Al ruim drie maanden klagen buurtbewoners over een tiental Oost-Europese werknemers die zijn gehuisvest in een omgebouwde schuur en leegstaande woning in hartje Olst. Nu blijkt dat de gemeente Olst-Wijhe al ruim drie maanden op de hoogte was van illegale huisvesting in die schuur, maar verzuimden in te grijpen.

Terug van weggeweest: de regering wil weer bouwen, bouwen, bouwen

Het gaande kabinet geeft de woonopgave als ruimtelijke opgave mee aan een nieuw kabinet, dat met de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) aan de slag gaat. Tot 2025 moeten er jaarlijks 70.000 huizen gebouwd worden, stelt de huidige minister van Infrastructuur en Millieu Schultz in een startnota. Dat meldt de website Stadszaken

Inwoners vrezen voor spookdorp Aardenburg

Het dorpsaanzicht van het Zeeuwsche Aardenburg is niet meer wat het ooit geweest was. Door verschillende sloopplannen van gemeente en woningcorporatie zijn er gaten ontstaan in het straatgezicht. Een doorn in het oog voor Aardenburger in hart en nieren Marc Moens. “En het wordt alleen maar erger”, zegt hij want zo staat onder meer ook […]

Ontheffing woningwet voor corporaties in Amersfoort

De Alliantie, Portaal en Omnia Wonen blijven actief in Amersfoort. Dit kan omdat 2 van de 3 corporaties speciale ontheffing hebben gekregen om ook buiten hun kerngebied te mogen bouwen en verhuren. De gemeente Amersfoort wil op de langere termijn ongeveer 4400 extra sociale huurwoningen realiseren. Voor de aankomende 5 jaar is een verdeelsleutel afgesproken voor 2000 woningen die door de drie corporaties zullen worden gebouwd.

Utrecht: Samen jezelf zijn in woonproject Place2BU

Utrecht krijgt een bijzonder woonproject. In Leidsche Rijn worden 490 studio's gebouwd waar verschillende doelgroepen zelfstandig wonen en met elkaar een buurtgemeenschap vormen. Woningcorporaties Mitros en Portaal starten de werving voor deze gemengde woonvorm, genaamd Place2BU. Kracht van het woonproject is dat jongeren, statushouders en mensen uit de maatschappelijke opvang naast elkaar komen te wonen en elkaar verder brengen. Zie ook https://www.place2bu.nl.

Informatiebijeenkomst Het Groene Dorp – Groningen

Een initiatief voor een Meergeneratie Centraal Wonen complex in het centrum van Groningen, met een woonzorghuis. De locatie van het voormalige badhuis wordt onderzocht. Kleine Badstraat 4. Een doordacht idee over een woonblok waar je buren je vrienden kunnen worden. Burgers gaan nu zelf van onderop ideeën uitwerken om levensloopbestendig te wonen. Meer generatie wonen -van starter tot […]

Omwonenden Clemenskerk Hilversum zijn boos

Een brief waarin de Hilversumse wethouder Floris Voorink aangeeft dat een trampolinepark in de Clemenskerk ’een uniek en vernieuwend plan’ is, heeft tot boze reacties geleid vanuit de buurt. Met name de leefbaarheid van de wijk baart zorgen. 'Het in de kerk geplande trampolinepark zal leiden tot substantieel meer verkeer met negatieve gevolgen voor de gezondheid van de wijkbewoners door lawaai-, licht- en luchtvervuiling', schrijven buurtbewoners aan de fractievoorzitters van alle politieke partijen.

Pagina's