Nieuws %1

SP presenteert plan voor Het Zorgbuurthuis

8 december, 2017 - 13:41

SP presenteert plan voor Het Zorgbuurthuis. https://tinyurl.com/y7vkav3y Veel dorpen namen al initiatief: LVKK Zorgzame dorpen https://tinyurl.com/y9vjsg2u Sterke verhalen Burgerinitiatieven voor voorzieningen in kleine dorpen https://tinyurl.com/nh36uva

Dorpsleven tussen stad en land

4 april, 2017 - 08:52

Het platteland heeft verschillende gezichten. Een deel van de dorpen heeft zich met succes ontwikkeld tot welvarende woondorpen met een uitstekende leefbaarheid.  Andere dorpen hebben te maken met bevolkingsafname en achteruitgang. Het SCP heeft onderzocht  in hoeverre de contrasten toenemen binnen het platteland.

http://www.scp.nl/Publicaties/Alle_publicaties/Publicaties_2017/Dorpleven_tussen_stad_en_land

Dorpswinkel verdwijnt ook in Opijnen

OPIJNEN - Het wordt een treurig rijtje: Tricht, Varik, Ingen en vanaf zaterdag ook Opijnen. Het aantal dorpen dat het in Rivierenland zonder dorpswinkel moet stellen stijgt maar door. Inwoners zien de leefbaarheid afkalven, de bezorgdienst van Albert Heijn vervangt niet de gezellige ontmoetingsplek die een winkel kan zijn. 

In Noord-Ierse Derry staan verhoudingen weer op scherp

Noord-Ierland heeft donderdag gestemd voor een nieuwe regering. Spannende verkiezingen, want na jaren van vreedzaam samenleven, laait de onrust tussen de katholieken (Bog Side) en de protestanten (The Fountain) weer op. Hoe lang gaat dit nog goed? 'U komt uit Nederland? Bent u protestants?' De historische kennis van de 14-jarige Shaun strekt zich uit tot de dagen van William of Orange, of King Bil

‘Blauwe Golven moeten weg, niemand geniet van dat parkeerterrein’

Kunst of niet, de Blauwe Golven moeten weg, vindt Arnhemmer Jamie Aydin. Hij is een petitie gestart om ervoor te zorgen dat het omgevingskunstwerk bij de Nelson Mandelabrug wordt weggehaald. Het bericht ‘Blauwe Golven moeten weg, niemand geniet van dat parkeerterrein’ verscheen eerst op Arnhem.

Pagina's