Een schone, groene en goed onderhouden stad is belangrijk voor de inwoners van de gemeente Tilburg. Als er iets niet klopt in de openbare ruimte kunnen inwoners dat nu melden via de BuitenBeter App. Vanaf 28 december 2020 stapt de gemeente over naar de gratis Fixi App. Die app is te downloaden in de App Store en de Play Store.
Bewoners van de Gesworen Hoek en Dalem Noord in de Reeshof konden vanaf juni 2020 deelnemen aan Kijk op je Wijk. Ze konden aangeven hoe de openbare ruimte in hun buurt onderhouden moest worden. Het doel was een hogere waardering van de openbare ruimte. Dit is gelukt, daarom wordt Kijk op je Wijk in 2021 voortgezet.
Verhalen bij de Buren, onderdeel van beweging Meet This van Rozet, wint de GGZ Herstelspecial
Het bericht Verhalen bij de Buren wint GGZ Herstelspecial verscheen eerst op Arnhem.
Zaterdag,6 juni. Erik Hellings stapt buiten en ziet dat nogal wat dingen aan zijn woning averij hebben opgelopen. Alles wijst erop dat het onweer van de avond tevoren de oorzaak is. Maar omdat geen enkele andere buurtbewoner schade heeft, gelooft de verzekering dat niet.
Enspijk - Zaterdag zijn in Enspijk 23 mezenkasten opgehangen in eikenbomen verspreid over het dorp. De vogelhuisjes zijn in elkaar gezet bij een zorgboerderij, vervolgens beschilderd door de kinderen van de buitenschoolse opvang van Chapeau Kinderwerk Enspijk en opgehangen door omwonenden. De gemeente sponsorde de bouwpakketjes vanuit het Leefbaarheidsbudget. Initiatiefnemer Esther van der Wedden: “Een leuke samenwerking.
Wil je meedenken over de toekomst van Stadshagen? Op 3 november kan dat, via een online bijeenkomst van de gemeente. Wethouders, betrokkenen en wijkbewoners gaan samen in gesprek over de toekomst van (de wijken in) Zwolle. De gemeente Zwolle is bezig met het vormen van een omgevingsvisie, onder de naam ‘Mijn Zwolle van morgen’. Deze visie gaat over allerlei thema’s die ook in Stadshagen spelen: de groei van de wijk, bereikbaarheid, leefbaarheid en bijvoorbeeld veiligheid en recreatie/natuur.
Uitgestrekte polders, centraal in het land, goed bereikbaar en met genoeg leegstaande boerderijen, schuren en bedrijfsloodsen om uit te kiezen. Het Utrechtse platteland verkoopt zichzelf, maar trekt, volgens ongeruste veiligheidsinstanties, met zware drugscriminelen intussen de verkeerde klanten aan.
Het bericht Breaking Bad in de polder: Utrechtse platteland is een magneet voor drugscriminelen verscheen eerst op Renswoude.
Het verduurzamen van een wijk in Prinsenbeek gaat nog even niet door. De 5 miljoen euro subsidie om de buurt aardgasvrij te maken is afgewezen. Dat werd maandag bekendgemaakt.
Op 29 oktober en 11 november, meld u aan Voor de toekomst van Scherpenzeel is
Het bericht Dorpsgesprekken over Scherpenzeel verscheen eerst op Barneveld.
De kern van de jeugdzorg wankelt Terwijl nieuwe, kleine aanbieders het prima doen, staan vele van de belangrijkste jeugdzorgorganisaties op omvallen, blijkt uit onderzoek.
In Wuustwezel start vandaag een bijzondere cursus Vlaamse gebarentaal. De studenten zijn allemaal buren die de taal willen leren om met hun dove buurjongen Wout te kunnen communiceren. “Wout is zo fier dat zij dat willen doen”, zegt mama Tessa Leenaerts.
Met een elektrische deelscooter naar je werk, school of de supermarkt? Het kan vanaf begin november in Amersfoort. Het bedrijf Go Sharing verspreidt 150 tot 250 deelscooters over de stad.
Het bericht Makkelijk en goedkoop op een deelscooter naar werk of vrienden? Vanaf november kan het in Amersfoort verscheen eerst op Renswoude.
Omdat wonen, werken, winkelen en recreëren steeds meer samenkomen in de stad, blijven we steeds vaker op één plek. Door daarnaast meer te fietsen en gebruik te maken van elektrisch vervoer wordt de lucht schoner en de mensen gezonder. En met het delen van mobiliteitsoplossingen in gebiedsontwikkelingen, spelen we schaarse ruimte vrij. Deze ruimte kunnen...
Hechte huisartsenzorg in de wijk: handreiking voor lokale samenwerking Hoe organiseer je lokaal en in de wijk de samenwerking tussen huisartsen(-organisaties), andere zorgaanbieders en gemeenten? En hoe leg je de verbinding tussen de wijk en de regio? Deze vragen staan centraal in de nieuwe Handreiking voor structurele samenwerking in de wijk van NHG, LHV en InEen. De handreiking sluit aan op de Bouwstenen voor structurele samenwerking in de regio, die begin dit jaar gepubliceerd zijn op hechtehuisartsenzorg.nl.
Wat kan ik doen tegen de felle tuinlampen van de buren? Etiquette-specialist Beatrijs Ritsema beantwoordt elke week prangende vragen over hoe het hoort, of juist niet.
Hoe kunnen goederen sneller, slimmer en duurzamer de stad in en uit? Over deze vraag buigen gaan wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zich buigen in het nieuwe Europees onderzoeksproject ULaaDS (Urban Logistics as an on-Demand Service).
De provincie Overijssel gaat wijkcentra en dorpshuizen ondersteunen met de subsidieregeling Sociale Hypotheek. De provincie verleent subsidie in ruil voor een tegenprestatie waarmee de leefbaarheid rond het wijks- of dorpshuis verbetert. Door de uitbraak van het coronavirus moesten wijkcentra en dorpshuizen dit voorjaar maandenlang hun deuren sluiten. Hierdoor liepen ze veel omzet mis. Met de subsidieregeling sociale hypotheek wil de provincie de wijkcentra en dorpshuizen financieel ondersteunen, en tegelijkertijd een impuls geven aan de leefbaarheid in wijken en dorpen.
NIEUW BUINEN – Op 18 september wordt in MFA Noorderbreedte de expositie De Eeuw van Mijn Ubbo geopend. In 2019 bestond Scholengemeenschap Ubbo Emmius 100 jaar. Een lange geschiedenis om op terug te kijken. In honderd jaar zijn het aanzien van de school en de rol die Ubbo Emmius speelt in de regio sterk veranderd. Dat geldt eveneens voor de maatschappij waarin de school functioneert. Stichting de Eeuw van Mijn Ubbo vertelt over de betekenis van honderd jaar geschiedenis die samen met leerlingen verkend wordt.
Het bericht Expositie ‘De eeuw van mijn Ubbo’ te zien in dorphuis Nieuw-Buinen verscheen eerst op RTV1.
Het gaat steeds beter met het Nieuwstraatkwartier in Almelo. Dat vindt burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo. Nadat twee jaar geleden meerdere drugspanden in de buurt zijn opgerold, wordt er nu hard gewerkt om de wijk leefbaarder te maken. "Mensen zijn eerder geneigd om te zeggen: we hebben met elkaar de boel op orde gebracht en dat laten we niet verpesten door mensen die er een potje van willen maken."