Whitepaper AM – Duurzame mobiliteit, gezonde steden

Omdat wonen, werken, winkelen en recreëren steeds meer samenkomen in de stad, blijven we steeds vaker op één plek. Door daarnaast meer te fietsen en gebruik te maken van elektrisch vervoer wordt de lucht schoner en de mensen gezonder. En met het delen van mobiliteitsoplossingen in gebiedsontwikkelingen, spelen we schaarse ruimte vrij. Deze ruimte kunnen...

Hechte huisartsenzorg in de wijk: handreiking voor lokale samenwerking

Hechte huisartsenzorg in de wijk: handreiking voor lokale samenwerking Hoe organiseer je lokaal en in de wijk de samenwerking tussen huisartsen(-organisaties), andere zorgaanbieders en gemeenten? En hoe leg je de verbinding tussen de wijk en de regio? Deze vragen staan centraal in de nieuwe Handreiking voor structurele samenwerking in de wijk van NHG, LHV en InEen. De handreiking sluit aan op de Bouwstenen voor structurele samenwerking in de regio, die begin dit jaar gepubliceerd zijn op hechtehuisartsenzorg.nl.

Hoe kan stadslogistiek duurzamer? Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt het

Hoe kunnen goederen sneller, slimmer en duurzamer de stad in en uit? Over deze vraag buigen gaan wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zich buigen in het nieuwe Europees onderzoeksproject ULaaDS (Urban Logistics as an on-Demand Service).

Overijssel ondersteunt wijkcentra en dorpshuizen met subsidie

De provincie Overijssel gaat wijkcentra en dorpshuizen ondersteunen met de subsidieregeling Sociale Hypotheek. De provincie verleent subsidie in ruil voor een tegenprestatie waarmee de leefbaarheid rond het wijks- of dorpshuis verbetert. Door de uitbraak van het coronavirus moesten wijkcentra en dorpshuizen dit voorjaar maandenlang hun deuren sluiten. Hierdoor liepen ze veel omzet mis. Met de subsidieregeling sociale hypotheek wil de provincie de wijkcentra en dorpshuizen financieel ondersteunen, en tegelijkertijd een impuls geven aan de leefbaarheid in wijken en dorpen.

Expositie ‘De eeuw van mijn Ubbo’ te zien in dorphuis Nieuw-Buinen

NIEUW BUINEN – Op 18 september wordt in MFA Noorderbreedte de expositie De Eeuw van Mijn Ubbo geopend. In 2019 bestond Scholengemeenschap Ubbo Emmius 100 jaar. Een lange geschiedenis om op terug te kijken. In honderd jaar zijn het aanzien van de school en de rol die Ubbo Emmius speelt in de regio sterk veranderd. Dat geldt eveneens voor de maatschappij waarin de school functioneert. Stichting de Eeuw van Mijn Ubbo vertelt over de betekenis van honderd jaar geschiedenis die samen met leerlingen verkend wordt. Het bericht Expositie ‘De eeuw van mijn Ubbo’ te zien in dorphuis Nieuw-Buinen verscheen eerst op RTV1.

Burgemeester Gerritsen van Almelo over Nieuwstraatkwartier: "Bijzondere en fijne wijk"

Het gaat steeds beter met het Nieuwstraatkwartier in Almelo. Dat vindt burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo. Nadat twee jaar geleden meerdere drugspanden in de buurt zijn opgerold, wordt er nu hard gewerkt om de wijk leefbaarder te maken. "Mensen zijn eerder geneigd om te zeggen: we hebben met elkaar de boel op orde gebracht en dat laten we niet verpesten door mensen die er een potje van willen maken." 

Dorperweerth “klaar voor de toekomst”

Julianadorp – Winkelcentrum Dorperweerth is door eigenaar Hoorne Vastgoed gerenoveerd. De uitstraling is dankzij de restyling sterk verbeterd, daarmee is het winkelcentrum klaar voor de toekomst. In samenwerking met de winkeliers zijn de gevels, dakconstructies en luifels geschilderd. Verder is een openbaar toilet toegevoegd, led-verlichting aangebracht en is het dak vernieuwd. Met het oog op […]

Het klinkt gek, maar het werkt: door deze stoeptegel zijn mensen vriendelijker tegen hun buren

Het klinkt gek, maar het werkt: door deze stoeptegel zijn mensen vriendelijker tegen hun buren Zwolle had een jaar geleden de primeur: de eerste ‘zwaaisteen; van Nederland. Nu liggen de stoeptegels (met een handje erop) in twintig dorpen en steden. De tegel is een uitnodiging om de bewoner te groeten. Kinderlijk eenvoudig, maar het werkt.

In Den Haag en Utrecht relde de jeugd in probleemwijken, in Amersfoort bij een rotonde. Waarom hier?

Relschoppers riepen tot twee keer toe op om te rellen bij De Stier in Amersfoort. Dat is opmerkelijk, want dat deden ze in navolging van rellen in probleemwijken in Den Haag en Utrecht. Waarom koos de jeugd hiervoor een beeld op een rotonde? Het bericht In Den Haag en Utrecht relde de jeugd in probleemwijken, in Amersfoort bij een rotonde. Waarom hier? verscheen eerst op Renswoude.

Inwoonster Deventer eist blokkade voor woningbouw in park

De bouw van woningen in een park in de wijk Zandweerd in Deventer is een aantal buurtbewoners in het verkeerde keelgat geschoten. Een van hen stapte vandaag naar de Raad van State om de woningbouw tegen te houden. Ze eiste schorsing van het bestemmingsplan voor het project Tuinen van Zandweerd.

Pagina's