Sociale media & technologie

WERK – Hulp bij zoeken mailadres

Soms kun je zo omhoog zitten als het gaat om het zoeken naar iemands contactgegevens. Wat ze ook zeggen over data-lekken en schending van de privacy, sommige mensen weten hun informatie goed te verstoppen online. 06-nummers en huisadressen is vaak de moeilijkste categorie. Makkelijker wordt het als het om mailadressen gaat. Via onderstaande site kun je aan mailadressen komen van mensen waar je alleen maar een paar dingen weet, zoals wat hun naam is (ja logisch!), waar ze werken en wat hun woonplaats is. De site maakt gebruik van de logica, dat als anderen van een bedrijf een bepaald soort Het bericht WERK – Hulp bij zoeken mailadres verscheen eerst op Internet100.

Case: video inzetten voor het delen van gezamenlijke waarden

Het delen van drie zorgvideo’s, opgenomen met de meest toonaangevende architectenbureaus van Nederland, leverde Limburgia veel merkbare en ook meetbare resultaten op. Brand awareness, goodwill, 25 procent meer offerte-aanvragen, 23 procent meer verkeer naar de website, waarde(n)volle interacties op social media, maar vooral goede gesprekken.

FocusCura zet Cisco Spark in voor videodokter

Het Nederlandse zorginnovatiebedrijf FocusCura heeft de Spark-oplossing van ict-leverancier Cisco in zijn eHealth-producten geïntegreerd. Hiermee kunnen zorgverleners een videodokter-dienst aanbieden en zorg op afstand bevorderen. De komende maand nemen de eerste Nederlandse zorginstellingen, zoals UMC Utrecht...

Gebiedsontwikkelaar BPD verdiept deeleconomie (Mediabericht)

De afgelopen jaren zijn we steeds meer zaken online gaan delen; het begon met muziek, verhalen en foto’s via sociale media. Daarnaast zijn we meer en meer spullen van elkaar gaan kopen via sites als marktplaats. En vandaag dringt de snel opkomende 'deeleconomie' in steeds meer sectoren door. (...) Het is onontkoombaar dat de deeleconomie invloed heeft op hoe we wonen. In theorie is er in en rondom de woning veel te delen maar in de praktijk is de drempel om te delen voor veel mensen hoog.