Zorg en welzijn

Het klinkt gek, maar het werkt: door deze stoeptegel zijn mensen vriendelijker tegen hun buren

Het klinkt gek, maar het werkt: door deze stoeptegel zijn mensen vriendelijker tegen hun buren Zwolle had een jaar geleden de primeur: de eerste ‘zwaaisteen; van Nederland. Nu liggen de stoeptegels (met een handje erop) in twintig dorpen en steden. De tegel is een uitnodiging om de bewoner te groeten. Kinderlijk eenvoudig, maar het werkt.

Bezuinigen op de sociale basis zou funest zijn

Als de gemeente Soest de maatschappelijk gevolgen van de coronacrisis wil opvangen, dan moet ze investeren in de sociale basis. Bezuinigen is funest voor mensen die het toch al minder getroffen hebben, zegt de welzijnsdirecteur. Ruim voor de coronacrisis vroeg PvdA-raadslid Kabulay Gündüz in Soest om meer aandacht voor ‘sociale cohesie en maatregelen die dat […]

Bouw gezondste wijk van Nederland in april van start in Utrecht

De bouw van de nieuwe stadswijk in de Cartesiusdriehoek in Utrecht gaat in april 2021 van start en moet in 2027 afgerond zijn. De nieuwe wijk moet de meest gezonde en OV- en fietsvriendelijke van Nederland worden. Er komen ongeveer 2.800 nieuwe huizen die worden opgedeeld in koop, huur en sociale woningen.

Nieuwe subsidieregeling voor zorg op afstand

De SET COVID-19 2.0 is een nieuwe subsidieregeling voor structurele inzet van digitale zorg. De regeling is specifiek gericht op huisartsenzorg, wijkverpleging, ggz en Wmo-zorg. Het is bedoeld voor zorgverleners die extra willen investeren om structureel aan de slag te gaan met digitale zorg op afstand. Per aanvraag is het maximumbedrag € 50.000. Het ministerie… 

'Burenhulp gelukkig nog heel gewoon'

[PUTTEN] Beter een goede buur dan een verre vriend! In tijden van de corona blijkt dat maar weer eens temeer. Welzijn Putten startte daarom in maart het initiatief Puttenhelpt.nl om inwoners met een hulpvraag te koppelen aan één van de ruim honderd inwoners die zich hadden gemeld om te helpen bij het doen van boodschappen, hond uitlaten of een contactmoment.