Recreatie, kunst&cultuur

Eilandjes in Vinkeveense plassen te koop aangeboden

Op de Vinkeveense Plassen gaan 44 zogenaamde leg-akkers onder de hamer; langwerpige smalle eilandjes, ontstaan door turfwinning in de vorige eeuw. Op 18 april aanstaande is de openbare veiling, in Vinkeveen. Vandaag, 1 maart 2017, begint de verkoopcampagne. Daarnaast worden er ondernemers gezocht die een zandeiland willen pachten t.b.v. recreatie en/of horeca. Het Recreatieschap Vinkeveense […] Het bericht Eilandjes in Vinkeveense plassen te koop aangeboden verscheen eerst op Pretwerk.

Scheveningen krijgt ‘Fish’-attractie

De haven van Scheveningen wordt ingrijpend verbouwd. Het wordt een modern centrum voor visserij, dat zich ook op toerisme richt. Onderdeel van de nieuwe plannen is een nieuwe Fish-attractie. De gemeente Den Haag, VolkerWessels Vastgoed, United Fish Auctions (UFA) en de visbedrijven Gebr. Simonis, W. van der Zwan, Plugge Zeevis en Seafood Centre steken €100 […] Het bericht Scheveningen krijgt ‘Fish’-attractie verscheen eerst op Pretwerk.

Romeinenweek met als thema ‘100% Romeins?’

Van 29 april tot en met 7 mei 2017 is het weer Romeinenweek. Tijdens deze week staat de rijke geschiedenis van ons land in de Romeinse tijd centraal. Thema is dit jaar ‘100% Romeins?’ Wie was er eigenlijk Romein? Kon je als inwoner van de Lage Landen ook (een beetje) Romeins zijn? Het antwoord is […] Het bericht Romeinenweek met als thema ‘100% Romeins?’ verscheen eerst op Pretwerk.

Tegenstrijdigheid verbinden als Yin en Yang

Tegenstellingen hoeven elkaar niet uit te sluiten, ze kunnen juist zorgen voor een stuk verdieping. Kijk nu naar zwart en wit! Maar wanneer het gaat over strategische beslissingen lijkt het haast wel, of we alleen maar kunnen kiezen voor of het ene of het andere! Maar wat als we het slim toepassen met een EN… […] Het bericht Tegenstrijdigheid verbinden als Yin en Yang verscheen eerst op Pretwerk.

WOS.nl - Toeristisch Overstappunt bij de Westlandse Druif

Bij de Westlandse Druif in Monster wordt een zogeheten Toeristisch Overstappunt (TOP) gerealiseerd. Zo'n overstappunt ligt nabij toeristische en recreatieve gebieden waar men kan wandelen, fietsen of varen. Het punt is ingericht met bestrating, een bankje en een fietsenrek. Informatieborden vermelden wat er allemaal in de omgeving te doen is. Mensen die met de auto komen, kunnen deze gemakkelijk kwijt op het parkeerterrein.Vanaf de Westlandse Druif kunnen verschillende wandel- en fietsroutes worden gevolgd.