We kunnen van start met het pilotproject Dorpsplan Plus deBuzz!

Met provinciale steun vanuit het Sociaal Profiel kan VKK-FDG samen met Keppel Media aan de slag met het project Dorpsplan Plus deBuzz!
In het kort komt het erop neer dat de beproefde dorpsplanmethodiek wordt uitgebreid met een aanpak om bewoners direct te benaderen. Leden van de dorpswerkgroep worden getraind door ervaren journalisten van Keppel Media. Ze gaan op pad met een speciale camper 'DeBuzz' om doelgroepen op te zoeken die op bijeenkomsten vaak ontbreken. De leden van de dorpswerkgroep verwerken zelf de interviewresultaten in het uiteindelijke dorpsontwikkelingsplan.
De dorpen die meedoen zijn Harfsen-Kring van Dorth, Zwartebroek-Terschuur, 't Harde en de wijk Duiven-West.
Via onze website en Facebookpagina kunt u op de hoogte blijven van de voortgang van dit project.  

Ook subsidie voor Appeltern
Ook dorpsplatform Appeltern ontvangt provinciale subsidie! Met het project 'De weg naar Dorpscoöperatie' werken de bewoners aan een zelfvoorzienend dorp. Het voortzetten van dorpsondersteuning met vrijwilligers is één van de onderdelen van het project. 

97 aanvragen sociaal profiel, 16 gehonoreerde projecten
De subsidieregeling Sociaal Profiel heeft 97 aanvragen ontvangen, maar er konden er slechts 16 gehonoreerd worden. (klik hier om de verdeelnotitie te downloaden) Zes projectindieners trokken zich terug en het feit dat 75 projecten zijn afgewezen komt doordat ze niet juist of onvolledig waren ingediend. Dit is uiteraard teleurstellend voor de initiatiefnemers, er is veel tijd en moeite in gestoken.

 

Ondersteuning bij subsidieaanvraag
VKK-FDG kan projectindieners ondersteunen bij hun subsidieaanvraag. We zorgen dat de gegevens compleet zijn en dat het projectplan goed scoort. Indien dat gewenst wordt, vullen wij het uiteindelijke aanvraagformulier ook in.
Zelf kunnen initiatiefnemers gebruik maken van de Module 'Hoe schrijf ik een projectplan'. Hierin staan nuttige handvaten en aandachtspunten om je projectplan zo goed mogelijk te verwoorden.