Grootste deel bedrijven glastuinbouw actief in aardbeienteelt

REGIONAAL: De trostomaat is de meest geteelde groente in de Nederlandse glastuinbouw. Verder groeien er vooral allerlei andere soorten tomaten, paprika’s, komkommers en aardbeien in de kas of onder plastic tunnels. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van de landbouwtelling van het CBS. In Nederland wordt op ruim 44 honderd hectare groenten verbouwd onder glas. […]

Zes op de tien werknemers werken buiten de woonplaats

Vier op de tien Nederlanders werken en wonen in dezelfde gemeente. En gemiddeld reisden Nederlanders in 2015 22,6 kilometer om bij hun werk te komen.  Dat blijkt uit cijfers over woon-werkafstanden van het CBS. Van werken en wonen binnen een gemeente is vooral sprake in grote steden. Ook aan de randen van Nederland, zoals op de Waddeneilanden [...] Het bericht Zes op de tien werknemers werken buiten de woonplaats verscheen eerst op Gemeente.nu.

Samenwerkingen gemeenten en zorgverzekeraars in kaart gebracht

Ouderenzorg een effectief samenwerken in de wijk zijn thema’s waarbinnen gemeenten intensief samenwerken met zorgverzekeraars. Gemeenten merken alleen deze samenwerkingen weinig relevante informatie opleveren voor ander gemeenten. Dit doordat samenwerkingen veelal op lokaal niveau plaatsvinden. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

Samenwerking gemeenten en zorgverzekeraars op de kaart

Ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg, de overgang van jeugdzorg naar volwassenenzorg en preventie zijn gebieden waar gemeenten en zorgverzekeraars elkaar tegenkomen. Hoe werken ze samen? Welke thema’s pakken ze samen op? Hoe maken ze de verbinding tussen het sociale en medische domein? Hoe geven ze samenwerking in de wijk vorm? Al deze informatie is nu gebundeld in samenwerkingskaarten. (10-08-2017 16:40)

Zonnebloemen voor cliënten zorginstellingen

Zwolle - De kinderen van de Zwolse jeugdtuinen hebben donderdag 10 augustus 2017 zo'n 500 zelfgekweekte zonnebloemen afgesneden en vervolgens aangeboden aan de cliënten van diverse zorginstellingen in de stad. De zonnebloemen zijn gekweekt in de jeugdtuinen Zwolle-Zuid en Stadshagen. In deze tuinen krijgen wekelijks honderden basisscholieren na schooltijd de mogelijkheid om te leren tuinieren Dit jaar worden voor de zevende keer zonnebloemen aangeboden aan cliënten van zorginstellingen in Zwolle.

Minisymposium ‘Groene en gezonde ruimtelijke keuzes voor de Metropool’

Een gezonde leefomgeving (schone lucht en veel natuur) is prioriteit nummer één voor de inwoners van de Metropool Regio Amsterdam. Tegelijk gaan energietransitie, woningbouw, toerisme en economische ontwikkeling veel van ons landschap vragen. Tijdens het minisymposium ‘Groene en gezonde ruimtelijke keuzes voor de Metropool’ op 20 september biedt de MNH haar groene en gezonde visie op deze […]

Scholen zoeken gratis klusjesmannen, maar dat ziet niet iedereen zitten

Een oproep in het infoblad van de stad Antwerpen naar vrijwilligerswerk op school, schiet ­onderwijsvakbond COV in het verkeerde keelgat. Algemeen secretaris Marianne Coopman ziet er het bewijs in van een structureel gebrek aan geld in het basisonderwijs. “Klussen en de organisatie van de opvang zouden niet afhankelijk mogen zijn van vrijwilligerswerk”, zegt ze.

Ongekende groei markt voor recreatiewoningen zet door

De ongekende groei op de markt voor recreatiewoningen in Nederland zet door. Nadat in 2015, voor het eerst na jarenlange prijsdalingen, het aantal transacties van recreatiewoningen bijna verdubbelde naar 3.130 transacties, werden er in 2016 3.750 vakantiehuizen verkocht; een toename van 20%. Ook werd met de nieuwbouw van 1.200 recreatiewoningen een nieuw record in deze eeuw gebroken. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit het onderzoek dat Bureau Stedelijke Planning voor de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM heeft uitgevoerd.

Denk mee om mantelzorg nog beter te ondersteunen

VEENDAM - De gemeente Veendam nodigt alle inwoners én organisaties uit om met ideeën te komen om mantelzorgers nog beter te ondersteunen en het werk van mantelzorgers te verlichten. Heeft u of uw organisatie een idee of plan? Tot 1 september 2017 kunt u schriftelijk uw voorstel insturen. Een commissie beoordeelt alle inzendingen. Er is in totaal 20.000 euro beschikbaar voor de uiteindelijke realisatie. U kunt uw idee of plan insturen naar de commissie “Nieuwe ideeën Mantelzorg”, Antwoordnummer 25, 9640 VB Veendam. - (F: Henk Drenth/RTV1) Het bericht Denk mee om mantelzorg nog beter te ondersteunen verscheen eerst op RTV1.

Bril tegen onrust bij ouderen - Meppeler Courant

Meppeler CourantBril tegen onrust bij ouderenMeppeler CourantTreant Zorggroep experimenteert in woonwijkcentrum Bilderdijk in Hoogeveen met virtual reality-brillen tegen ervaren onrust onder bewoners met dementie, samen met onderzoekster Ineke Slomp. Vijf maanden is de 21-jarige studente uit Ruinerwold ...

Plots einde aan deelfietsen: gemeente verwijdert alle rijwielen in openbare ruimte

AMSTERDAM (AT5) De gemeente gaat deelfietsen die in de openbare ruimte worden geplaatst verwijderen. "We willen niet dat deelfietsen de schaarse openbare ruimte in beslag nemen", zegt wethouder Pieter Litjens."We zijn hard aan het werk om meer plek voor de fietser te realiseren en die willen we niet door de vele commerciële deelfietsen laten innemen. Sterker nog, als ze dat wel doen halen we ze weg. Het doel van deelfietsconcepten moet zijn dat het aantal fietsen in de stad vermindert. Tot nu toe lijken het er alleen maar meer te worden, daar willen we paal en perk aan stellen", aldus Litjens.

Resultaatgericht inkopen hulp aan kinderen

Zwolle - Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet. De elf gemeenten in de Regio IJsselland werken hierin samen vanuit een gezamenlijke visie. Op deze manier voeren de gemeenten de Jeugdwet zo doeltreffend en doelmatig mogelijk uit; dit in het belang van de jeugdige cliënten en hun ouders/verzorgers. De colleges van de elf gemeenten hebben onlangs een besluit genomen over de volgende stap vanuit de visie; de gezamenlijke overstap naar resultaatgericht inkopen met vereenvoudiging op het gebied van het doorverwijzen in het belang van cliënt en organisaties.Vanuit deze benadering willen gemeenten, verwijzers en aanbieders de samenwerking verder bevorderen.

Biologische landbouwer boert goed, ook in de stad

De vraag naar biologische producten neemt enorm toe. Niet in het minst in de stad, waar mensen almaar bewuster leven. Landbouwers zoals Ole en Maaike, die een biologische boerderij in Koningshooikt hebben, spelen daar op in. Een groot deel van hun oogst wordt verkocht aan Antwerpse restaurants en particulieren. “Verwar ons niet met een stadsboerderij. Wij zijn echte boeren. Met dat verschil dat wij onze groenten en fruit milieuvriendelijk telen”, zegt Maaike Mussche.

Pagina's