Financiering

Buurtmolen maakt windenergie betaalbaar voor omwonenden

Duurzame windenergie betaalbaar maken voor omwonenden, dat doet de nieuwe Buurtmolen. Het dorp of de buurt is zelf eigenaar van een windmolen en profiteert van het financiële voordeel zonder enige investering. De eerste Buurtmolen  is gepland in Friesland, tussen Franeker en Harlingen, een initiatief van energiecoöperatie Qurrent en windmolenfabrikant EWT. Deelnemers in dit postcodegebied én […]

Wijkverpleging krijgt volgend jaar 170 miljoen euro meer

Het Rijk trekt volgend jaar 3,8 miljard euro uit voor de wijkverpleging. Dat is 170 miljoen meer dan dit jaar, zegt het ministerie van Volksgezondheid. Over de extra financiering tekende staatssecretaris Van Rijn vandaag een akkoord met de organisatie van zorgondernemers Actiz, Branchebelang Thuiszorg Nederland, de Patiëntenfederatie Nederland, Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland en Zorgverzekeraars Nederland. "Het akkoord draait niet alleen om extra geld.

Toekomst sociaal makelaarschap in Utrecht

Het college stelt nieuwe uitgangspunten voor het sociaal makelaarschap in Utrecht voor aan de raad. Sociaal makelaars werken in de hele stad met en voor bewoners. Centraal in de uitgangspunten staat het verbinden van bewoners(initiatieven), het bevorderen van sociale samenhang en de mogelijkheid voor alle inwoners om zonder belemmering of uitsluiting mee te doen in de Utrechtse samenleving. Per 1 januari 2019 gaat een nieuwe subsidieperiode in en deze uitgangspunten vormen hiervoor de basis.